NOS SportAangepast

Titelfavoriet Svitolina gooit eigen glazen in op Roland Garros

Jelina Svitolina is op Roland Garros al in de derde ronde uitgeschakeld. De als vierde geplaatste Oekraïense moest haar meerdere erkennen in de Roemeense Mihaela Buzarnescu. Die won met 6-3, 7-5.

Jelina Svitolina

Svitolina, kwartfinaliste in Parijs in 2015 en 2017, werd na haar toernooizege op het graveltoernooi in Rome eind mei prompt tot kanshebster gebombardeerd. In de finale walste ze daar over Simona Halep heen, de mondiale nummer één.

Maar tegen Buzarnescu wilde het maar niet vlotten. Svitolina bleef tegen beter weten in de sterke forehand van de linkshandige Roemeense opzoeken. Buzarnescu, die alleen in het dubbelspel vorige maand een toernooi won, pakte die cadeautjes dankbaar uit.

Wozniacki op stoom

Carolina Wozniacki haalde bij haar elfde optreden voor de derde keer de laatste zestien. De Deense, in 2010 en 2017 jaar kwartfinaliste, zette de Française Pauline Parmentier op het centrecourt met 6-0, 6-3 te kijk.

Caroline Wozniacki

Parmentier slaagde er maar net in de vernedering van een double bagel te voorkomen. In de eerste set maakte ze slechts zes punten en pas na elf games verdween op het scorebord de nul achter haar naam.

Tot vreugde van het publiek brak ze de Deense daarna en het werd zelfs 3-5, maar daar bleef het bij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl