NOS NieuwsAangepast

Militairen poseren met baby van overleden collega

Christopher Harris wist nog maar een paar dagen dat hij vader zou worden toen hij in Afghanistan om het leven kwam bij een aanslag. De militair heeft zijn dochtertje Christian nooit kunnen ontmoeten, en daarom was die eer aan zijn collega's.

De beelden van die ontmoeting gaan nu de hele wereld over. Christian wordt met open armen ontvangen door de militairen die met haar vader hebben gewerkt.

Christian Harris wordt door de collega's van haar vader vastgehouden

In augustus vorig jaar belde Britt Harris haar man in Afghanistan op om te vertellen dat ze zwanger was. "Christopher werd emotioneel en vertelde het aan al zijn vrienden op de basis", zegt ze tegen CNN. Nog geen week later stierf hij samen met een collega bij een bomaanslag.

Gedurende de zwangerschap kreeg Britt veel steun van de collega's van Christopher. Zo speelden ze in oktober al een belangrijke rol bij het onthullen van het geslacht van de baby:

In maart werd het meisje Christian geboren. Deze week bracht moeder Britt de collega's van haar man allemaal samen op de plek waar ze is getrouwd. "Ze zijn onderdeel van haar leven en ze zullen er voor altijd zijn", zegt de vrouw. "Nu kan ik laten zien dat ze speciaal voor haar samen zijn gekomen."

Christian draagt op de foto's de naamplaatjes van haar vader en een rompertje waarop staat "mijn vader is mijn held". Britt wil dat het meisje later kan zien dat de militairen vanaf dag één dol op haar waren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl