Promes behoedt Oranje voor nederlaag tegen Slowakije

Nederland niet voorbij Slowakije in oefenduel

De derde interland onder bondscoach Ronald Koeman is geëindigd in een gelijkspel. Tegen Slowakije werd het 1-1.

In Trnava begon Oranje, net als eerder tegen Portugal acterend in een 3-5-2-systeem, uitermate slap aan de wedstrijd en dat resulteerde in een vroege tegentreffer.

Marek Hamsik kreeg na ruim zeven minuten alle gelegenheid om de bal vanaf links voor te geven, waarna ex-Willem II'er Adam Nemec gemakkelijk Daley Blind in de lucht aftroefde.

Slowakije was kort voor het half uur ook nog dicht bij de 2-0, maar het schot van Juraj Kucka belandde op de lat.

Tegen het einde van de eerste helft zag Memphis Depay een vrije trap over de lat getikt worden door doelman Martin Dubravka en knalde Patrick van Aanholt net over.

Koeman bracht in de rust Ruud Vormer voor Donny van de Beek. De aanvoerder van Club Brugge maakte zo zijn debuut voor het Nederlands elftal, dat ook beter voor de dag kwam. Nederland was eindelijk de baas op het veld en zette de thuisploeg vast op eigen helft.

Ruud Vormer maakt zijn debuut tegen Slowakije

Nadat Dubravka redding had gebracht op een inzet van Memphis, sloeg Quincy Promes na een klein uur met een bekeken schot wel toe: 1-1. Vormer had vervolgens de 1-2 op zijn schoen, maar stuitte op alweer Dubravka.

De gelijke stand bleef op het bord, waardoor de balans van Koeman nu een keer winst, een keer een gelijkspel en een keer verlies is. Maandag oefent Oranje in Turijn tegen Italië.