Opgeblazen teckel Trevor weer 'leeg'

Aangepast
De teckel na de operatie en daarvoor Willows Veterinary Group

Dierenartsen hadden ook niet direct een antwoord toen de Britse teckel-eigenaar Fran Jennings met haar hond binnenliep. De kop van de 4-jarige Trevor was niet langer spits maar kogelrond. "Hij was opgeblazen als een ballon", vertelt Jennings aan de BBC.

Ook het ademen ging de teckel niet meer gemakkelijk af, dus de dierenartsen haastten zich om een diagnose te stellen. Röntgenbeelden boden uitkomst. Te zien was dat er steeds een beetje lucht onder zijn huid terechtkwam als hij ademde. Zijn hart kreeg het er steeds moeilijker door.

Hij zag eruit als een dikke vette zeehond.

De dochter van familie was er niet gerust op

Na enige consultatie kwamen de artsen tot de conclusie dat sprake was van subcutaan emfyseem, wat er dus op neerkomt dat zich lucht verzamelt onder de huid. Dierenarts Michelle Coward slaagde erin het probleem te verhelpen door een onderhuids gaatje in de luchtpijp te dichten. "Ik heb dit nog nooit gemaakt, die ingreep was nieuw voor me."

Cowards primeur slaagde; kort na de operatie liep de hond als het ware weer leeg, tot grote vreugde van de dochter van de eigenaar van Trevor: "Hij is weer helemaal de oude en rent achter de kippen aan."

STER Reclame