Usain Bolt, Michael Frater, Asafa Powell en Nesta Carter juichen na de 4x100 meter in Peking
NOS SportAangepast

Bolt kan definitief fluiten naar negende olympische titel

Usain Bolt kan definitief fluiten naar zijn negende olympische titel. Het internationale sporttribunaal CAS heeft het laatste beroep afgewezen in de zaak rond de gouden medaille die de Jamaicaanse estafetteploeg op de 4x100 meter veroverde tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking.

Jamaica moest die plak vorig jaar inleveren nadat bij nieuwe dopinganalyses was gebleken dat startloper Nesta Carter het verboden middel methylhexanamine had gebruikt. De estafetteploeg, die met 37,10 een wereldrecord liep en verder bestond uit Bolt, Asafa Powell en Michael Frater, werd alsnog gediskwalificeerd.

De betrapte Carter was na de beslissing van het Internationaal Olympisch Comité in beroep gegaan bij het CAS in Zwitserland, maar heeft daar nul op het rekest gekregen.

De gouden olympische medailles van Usain Bolt

Bolt blijft daardoor op acht olympische titels staan. Hij was drie keer op rij de beste op de 100 meter en 200 meter en hij was met Jamaica de snelste in Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016).

Via Twitter reageerde Bolt op de uitspraak van het CAS. "Regels zijn regels, maar uiteindelijk zal de blijdschap van het winnen van de gouden estafettemedaille in Peking 2008 met mijn teamgenoten voor altijd duren."

Begin 2017 reageerde de atletieklegende al tamelijk nuchter op het verdwijnen van zijn negende plak: "Ik ben er niet blij mee, maar zulke dingen gebeuren."

Januari 2017: Bolt reageert nuchter op verlies olympisch goud

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl