Simona Halep, Maria Sjarapova en Garbine Muguruza zijn zonder setverlies doorgedrongen tot de derde ronde van Roland Garros. Sjarapova moest het hardst werken voor haar overwinning.

De Russische winnares van Roland Garros in 2012 en 2014 (die in 2016 ontbrak in Parijs vanwege een dopingschorsing en vorig jaar geen uitnodiging kreeg) won met 7-5, 6-4 van Donna Vekic. De Kroatische nummer 50 van de wereld deed zeker niet onder voor de vijfvoudig grandslamwinnares, maar dubbele fouten op cruciale momenten deden haar de das om.

Maria Sjarapova AFP

Zo verspeelde ze een break voorsprong in de eerste set door twee dubbele fouten te slaan in de tweede game. En Vekic sloeg er nog eens twee bij een 6-5 stand voor de Russin.

Vekic was vervolgens even van haar stuk, kwam een break achter in de tweede game van de tweede set, maar trok de stand wel direct weer gelijk. De vreugde daarover was van korte duur, want mede door een dubbele fout ging ze even later opnieuw de mist in.

Halep en Muguruza

Halep, de Roemeense nummer een van de wereld, kende weinig problemen met de Amerikaanse Taylor Townsend (6-3, 6-1). En ook Muguruza, de Spaanse nummer drie van de plaatsingslijst, was snel klaar met de op een wildcard spelende Française Fabio Ferro: 6-4, 6-3.

Garbine Muguruza AFP

Voor Ferro, de nummer 257 van de wereld, was het bereiken van de tweede ronde al een succes, na drie keer direct te zijn uitgeschakeld. Ze kon dan ook vrijuit spelen tegen de winnares van 2016, sloeg soms ook toe met haar ijzersterke backhand, maar haar forehand liet veel te wensen over.

Even gas geven

Bij Muguruza viel vooral haar matige eerste service op, al sloot ze de eerste set wel af met een ace. In de tweede set gaf de Spaanse even flink gas bij 3-3 en prompt won ze drie games op rij.

STER reclame