NOS NieuwsAangepast

Politie schiet man met bijl neer in Schiedam

Een arrestatieteam van de politie heeft in Schiedam een 26-jarige man neergeschoten. Rond half twee 's middags kreeg de politie een melding binnen over een persoon die vanaf zijn balkon aan de Van den Tempelstraat met een hakbijl zwaaide en "Allahoe akbar" riep.

De man heeft een Syrische achtergrond en woont sinds vorig jaar bij zijn vader in Schiedam in huis. Onder anderen de vader had de politie gebeld. Eerst werd geprobeerd op hem in te praten via onderhandelaars. Toen het niet lukte contact te krijgen, besloot de politie zijn woning binnen te vallen met een arrestatieteam en een politiehond.

Hieronder vertelt een politiewoordvoerder wat er gebeurde:

De politiewoordvoerder vertelt wat er gebeurde in Schiedam

De man bedreigde de agenten en verwondde de hond met een mes. Het taseren van de man mislukte, waarna het arrestatieteam hem neerschoot. Daarbij raakte de man gewond aan been en buik. Hij werd met spoed en in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Na een operatie is hij inmiddels buiten levensgevaar. De neergestoken hond is later overleden.

Een woordvoerster van de politie zegt dat de achtergronden worden nagetrokken, ook of sprake is van een terroristische achtergrond. "We gaan nu in ons systeem kijken wat we weten van deze man."

De gemeente Schiedam laat weten dat de man bekend was bij verschillende hulpinstanties. Burgemeester Cor Lamers: "Dit is echter een escalatie die we niet hebben zien aankomen. We gaan de komende tijd in de volle breedte onderzoek doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl