Wie heeft de overhand: Pusha T of Drake? Die vraag stellen fans zich al jaren, sinds de twee rappers in 2011 ruzie kregen. Nu bereikt het conflict een nieuw hoogtepunt. Dit keer betreft het de cover van een nieuwe track.

Rapper Pusha T deelt bij zijn nieuwe nummer The Story of Adidon een foto van zijn rivaal rapper Drake. Op de foto heeft Drake een zwart geschminckt gezicht en grote, rood geverfde lippen: blackface.

Op sociale media spreken veel mensen nu schande van de foto. Is deze foto echt en zo ja, waarom liet Drake zijn gezicht zo schminken?

Het Instagramaccount van de fotograaf, David Leyes, is inmiddels afgeschermd. Maar screenshots laten zien hoe hij reageerde op vragen over de foto: "Zeker weten dat ik de foto heb genomen! Ik ben er trots op dat ik onderdeel ben van zo'n sterk statement, gemaakt door een zwarte man over de verknipte cultuur waarin hij leeft."

De foto van Drake met de blackface zou in 2008 zijn gemaakt, in samenwerking met het modemerk Too Black Guys voor een kledinglijn die 'Jim Crow Couture' heette. Op de website van de fotograaf zijn foto's opgedoken van Drake die in de make-up zit.

Op Instagram heeft Pusha een foto van die website gedeeld, maar zijn post is verwijderd:

Van 'ghostwriters' tot 'geheime zoon'

Al sinds 2011 zijn de twee rappers in een conflict verwikkeld en sturen ze over en weer beledigende liedteksten.

Afgelopen vrijdag lanceerde Pusha T zijn nieuwe album Daytona met daarop onder meer het nummer Infrared. In de track benadrukt de rapper dat Drake een ghostwriter zou hebben: Quentin Miller. Die geruchten gaan al langer en worden door Drake ontkend, maar rapper Pusha strooit nog wat zout in de wond met de zin: 'It was written like Nas but it came from Quentin'.

Een reactie van Drake op de tekst kon niet lang uitblijven. Met zijn 'Duppy Freestyle' (een diss-track) reageerde de rapper op de beschuldigingen.

En om het nog ingewikkelder te maken reageerde Pusha op zijn beurt weer met een nieuwe track: 'The Story of Adidon'. In het lied beschuldigt Pusha dat Drake een kind heeft verwekt bij een pornoster, en dat hij het jongetje nu geheim houdt.

En nu gaat de discussie over 'The Story of Adidon' dus verder dan alleen de tekst. Op sociale media spreken mensen nu voornamelijk over de cover.

STER reclame