Mathieu van der Poel in actie in Albstadt
NOS WielrennenAangepast

Polsblessure blijft Van der Poel parten spelen

Mathieu van der Poel moet zijn mountainbike twee weken laten staan na een val op zijn pols tijdens de wereldbekerwedstrijd in Nové Mesto van zondag. Maar donderdag stapt hij alweer op de racefiets voor de meerdaagse wielerkoers Boucles de la Mayenne. "Je moet toch een beetje bezig blijven", aldus de 23-jarige Van der Poel.

Twee weken geleden liep de mountainbiker bij een wedstrijd in Logroño een breukje in een handwortelbeen in de pols op. "Een blessure waardoor je er normaal gesproken vier tot zes weken uit bent. Maar er is een schroefje geplaatst waardoor ik weer kan fietsen. Het was niet aangenaam, ik was een beetje een proefkonijn, maar ik ben er wel blij mee."

Boomstronk

Met het schroefje reed de mountainbiker vorige week naar de derde plaats bij de wereldbekerwedstrijd in het Duitse Albstadt. Maar in het Tsjechische Nové Mesto ging het zondag mis: Van der Poel reed in kansrijke positie tegen een boomstronk, ging over de kop en kwam op zijn pols terecht.

Van der Poel geeft op na val bij WB Nové Mesto

"Ik merkte tijdens de verkenning van het parcours al dat ik last had van mijn pols en moeite had om mijn stuur goed vast te houden. Ik hoopte dat het tijdens de race door de adrenaline wel zou gaan. Maar na een paar ronden ging het toch pijn doen. Op een gegeven moment was ik meer geconcentreerd op de pijn dan op het parcours, waardoor ik ten val kwam."

Schade valt mee

Na onderzoek in het ziekenhuis bleek de schade mee te vallen. Dankzij het schroefje bleef alles op zijn plaats en is de breuk niet erger geworden. Mountainbiken is de komende twee weken uit den boze, maar gelukkig voor Van der Poel is de eerstvolgende wereldbekerwedstrijd pas begin juli in het Italiaanse Val di Sole.

Tot die tijd is Van der Poel op de weg te vinden, te beginnen met de Boucles de la Mayenne, die hij vorig jaar nog won. "Op de weg is het redelijk te doen met mijn pols. Ik wil het gewoon proberen, want je moet toch een beetje bezig blijven. Bij de volgende wereldbekerwedstrijd hoop ik dat mijn pols dan weer op krachten is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl