Kiki Bertens
NOS SportAangepast

De sport van dinsdag bij de NOS

Op Roland Garros is het vandaag de beurt aan Kiki Bertens en Richèl Hogenkamp om de Nederlandse eer hoog te houden. Na de uitschakeling van Robin Haase en Arantxa Rus zijn zij de laatste landgenoten in het enkelspel.

De als achttiende geplaatste Bertens, als gravelspecialiste een van de outsiders bij het Franse grandslamtoernooi, treft in de eerste ronde Aryna Sabalenka uit Wit-Rusland. Hogenkamp heeft de zware taak om Maria Sjarapova te verslaan. De wedstrijden zijn te volgen via flitsen op NPO Radio 1, terwijl de samenvatting te zien zal zijn op NOS.nl en in het Sportjournaal en Nieuwsuur.

Brunel op weg naar Cardiff in de Volvo Ocean Race

Beelden zullen er vandaag ook zijn van de finish van de negende etappe in de Volvo Ocean Race, de etappe van het Amerikaanse Newport naar het Britse Cardiff.

Basketbal

In de Nederlandse basketbalcompetitie hebben de mannen van Donar de landstitel in zicht. In de best-of-seven-finale leiden de Groningers met 3-0 tegen ZZ Leiden. Een thuiszege volstaat derhalve vanavond om het kampioenschap te prolongeren. Beelden van de vierde wedstrijd zijn te zien in Nieuwsuur.

Tevredenheid bij de Nederlandse volleybalsters

De Nederlandse volleybalsters zijn voor de Nations League neergestreken in eigen land. Deze week spelen de vrouwen in Apeldoorn tegen Zuid-Korea (morgen) en Brazilië (donderdag), maar vanavond is Polen de eerste opponent. Een verslag is te horen in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Daarin ook aandacht voor Ton Leenders. Hij is de krachttrainer van turnkampioene Sanne Wevers, die twee jaar geleden in Rio de Janeiro olympisch goud veroverde op de balk.

De uitzendingen van dinsdag

Lunchjournaal 13.10 uur NPO 1
Sportjournaal 18.45 uur NPO 1 en NOS.nl
Langs de Lijn En Omstreken 20.30 uur NPO Radio 1
Nieuwsuur 22.40 uur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl