Mario Balotelli

Balotelli feestvarken bij debuut Mancini, Frankrijk lijkt klaar voor WK

Thuisblijver Italië heeft, met bondscoach Roberto Mancini voor het eerst op de bank, een 2-1 zege geboekt tegen WK-ganger Saoedi-Arabië.

Bij Italië maakte Mario Balotelli na bijna vier jaar afwezigheid zijn rentree in de nationale ploeg. De 27-jarige spits van OGC Nice tekende in het Zwitserse St. Gallen met een knap afstandsschot direct voor de openingstreffer voor de Azzurri.

Torino-aanvaller Andrea Belotti verdubbelde in de tweede helft de score. Nog geen drie minuten later deed Yahya Al Shehri met een flitsende counter iets terug namens Saoedi-Arabië.

Saoedi-Arabië neemt het in Rusland op tegen het gastland, Egypte en Uruguay.

Fransen zorgen in stromende regen voor vuurwerk

Frankrijk liet in Saint-Dénis maar weer eens zien waarom het tot de absolute favorieten voor de wereldtitel wordt gerekend. De verliezend finalist van het afgelopen EK in eigen land was in het Stade de France met 2-0 te sterk voor Ierland.

In een recent verleden zorgden beide ploegen voor memorabele krachtmetingen. Iedereen zal zich de handsbal van Thierry Henry herinneren waardoor de Fransen zich ten koste van de Ieren plaatsten voor het WK in 2010.

Twee jaar geleden joegen de Ieren het thuisland de stuipen op het lijf door in de achtste finales van het EK al na twee minuten op voorsprong te komen. Antoine Griezmann voorkwam destijds de ultieme revanche van de Ieren, maar makkelijk ging het niet.

Olivier Giroud na zijn treffer tegen Ierland

Zo spannend als toen werd het maandag niet. Daarvoor was het krachtsverschil veel te groot.

Olivier Giroud en Nabil Fekir brachten de Fransen kort voor rust op een comfortabele 2-0 voorsprong. Ook na rust viel er in de stromende regen genoeg te genieten, maar de superieure Fransen toonden zich dit keer genadig voor de tegenstander.

Portugal geeft zege uit handen

Zonder Cristiano Ronaldo heeft Portugal een 2-0 voorsprong weggegeven tegen Tunesië. In Braga werd het 2-2.

Portugal kwam op voorsprong via André Silva en een schitterende pegel in de kruising van João Mário. Maar nog voor rust kwam Tunesië terug in de wedstrijd via Anice Badri. Halverwege de tweede helft zorgde Fakhreddine Ben Youssef voor de eindstand.

Portugal speelt op het WK in de groepsfase tegen Spanje, Marokko en Iran. Tunesië komt in actie tegen België, Engeland en Panama.