ANP

Reizigers die vanmiddag met de trein van Brussel naar Rotterdam reisden kijken terug op een vreemde rit. De trein, die via de nieuwe spoorroute over Breda zou moeten rijden, reed ineens over Roosendaal, maar de trein stopte daar niet. Vervolgens sloeg hij ook het station Dordrecht over. Eerder was hij de Belgische plaats Mechelen ook al voorbijgereden.

Annet Spekschoor zat in de trein. Ze was ingestapt op station Brussel-Zuid. Bij elk station dat de trein oversloeg, groeide bij haar en medepassagiers de verbazing. Ook omdat nergens conducteurs te bekennen waren om de situatie uit te leggen.

"Er werd één keer omgeroepen dat we in Mechelen konden overstappen. Maar ook daar stopte hij niet. We keken elkaar verontwaardigd aan, iedereen stond perplex", zegt Spekschoor.

Een woordvoerder van de NS geeft als verklaring voor de merkwaardige treinrit een storing bij de grens, waardoor er op het laatste moment gepuzzeld moest worden in de dienstregeling om de treinen toch te kunnen laten vertrekken.

Doordat de trein een andere route nam, kon hij niet op de gebruikelijke stations stoppen. "Omdat het op het laatste moment was, kan het zijn dat in een enkele trein collega's niet op de hoogte waren van wat er zou gebeuren. Dit is inderdaad niet zoals het hoort", zegt de woordvoerder.

"Je doet wat je kan, maar het alternatief zou zijn dat we de treinen helemaal niet laten rijden. En in de meeste gevallen willen de mensen toch doorrijden naar Rotterdam of Amsterdam."

Anderhalf uur vertraging

Koster zegt dat de problemen zich waarschijnlijk alleen hebben voorgedaan bij het begin van de storing en zegt dat mensen nu wel ingelicht worden. "Maar bij twijfel over de rit kan je altijd iemand om advies vragen."

Annet Spekschoor verwacht dat ze door de doordenderende trein zeker anderhalf uur later thuis is. Ze kon pas uitstappen in Rotterdam, waarna ze weer terug moest naar Breda om daar op de trein te stappen richting Zutphen. "Ik ga morgen zeker nog even contact met de NS opnemen", zegt Spekschoor.

STER reclame