Danica Patrick
NOS SportAangepast

Amerikaanse autosport zwaait de 'Queen of Speed' uit

De Amerikaanse autosportwereld heeft vannacht bij de Indianapolis 500 een van zijn bekendste en populairste coureurs uitgezwaaid: Danica Patrick. Zij is de enige vrouw die ooit een wedstrijd won in de IndyCar Series. Dat deed ze in 2008 bij de Indy Japan 300.

De 36-jarige Patrick, ook bekend als de 'Queen of Speed', eindigde haar loopbaan echter in mineur. Op het circuit waar ze in 2005 als rookie naar een zeer verrassende vierde plaats reed, raakte ze de controle over haar auto kwijt en knalde ze tegen de muur aan.

Teleurstelling en dankbaar

"Vandaag was heel teleurstellend, dit is niet wat je wil in je laatste race", zei Patrick na afloop. "Maar ik ben dankbaar voor alles wat ik heb meegemaakt. Ik had alleen wat sterker willen eindigen."

Indianapolis is de belangrijkste race uit de IndyCar Series en in 2009 reed Patrick een tijd vooraan. Ze moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats. In vijf volledige IndyCar-seizoenen (verdeeld over de afgelopen dertien jaar) eindigde de Amerikaanse bij zeven wedstrijden in de toptien.

Power wint Indianapolis 500

Will Power won de 102de editie van de Indianapolis 500. De 37-jarige coureur bleef Ed Carpenter en Scott Dixon voor en is de eerste Australische winnaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl