NOS NieuwsAangepast

Klauterende held in Parijs is Malinees zonder papieren

De man die een bungelende Franse kleuter van een balkon redde, blijkt een Malinees zonder verblijfsvergunning te zijn. De krant Le Parisien sprak met de 22-jarige Mamoudou Gassama, die een half jaar geleden naar Frankrijk kwam om een toekomst op te bouwen.

"Ik was met mijn vriendin op weg om de Champions League-finale te gaan kijken, toen ik ineens allemaal mensen zag schreeuwen", zegt Gassama. "Dus ik stak de weg over en klom via een deur en de andere balkons omhoog."

Op beelden die van de redding werden gemaakt is te zien hoe Gassama zonder te twijfelen vier verdiepingen omhoog klimt om het kind te redden. De kleuter hield dankzij zijn optreden slechts een gebroken nagel over aan het incident. Gassama zelf liep wat schrammen op.

Bekijk hieronder de beelden van de Spider-Man-achtige redding:

Jongetje gered dat aan balkonrand bungelt

"Ik dacht niet aan de hoogte, ik dacht niet aan de risico's", vertelt Gassama, die wel sport maar verder geen ervaring heeft als klimmer. "Ik deed het omdat het een kind is. Ik ben dol op kinderen."

"Ik zou het zo weer doen."

Gassama wordt in Frankrijk als held geroemd. Burgemeester Hidalgo van Parijs laat weten dat ze Gassama inmiddels telefonisch heeft bedankt. "Zijn daad is een voorbeeld voor alle burgers", schrijft ze op Twitter. "Uiteraard zal ik hem steunen in zijn pogingen om hier in Frankrijk te blijven."

Zelf is Gassama onder de indruk van alle aandacht. "Iedereen wil met me op de foto, journalisten willen me spreken, mijn video staat op Facebook. Ik ben gelukkig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl