Wateroverlast in Maastricht
NOS NieuwsAangepast

Overlast door regen en onweer in zuiden van het land

Verschillende plaatsen in het land hebben te kampen met wateroverlast door onweersbuien. Op Eindhoven Airport liep de aankomsthal onder water. In Berg en Terblijt in Limburg ontstond een modderstroom door het water.

Deze bewoner laat de modder in zijn woning en garage zien.

Modderstromen door regenval in Limburg

Bij Meerssen op de A76 stonden automobilisten noodgedwongen stil op de vluchtstrook vanwege het slechte weer. In Maastricht en omgeving staan straten blank door de vele neerslag die in korte tijd viel. In Wijchen in Gelderland ontstond brand nadat de bliksem was ingeslagen in een schuur. Ook in Cuijk in Noord-Brabant sloeg de bliksem in, daar in een woonhuis.

Bij een bedrijf in het Zeeuwse 's-Gravenpolder stortte aan het einde van de avond een loods in. Doordat daar een koelcel in stond, kwam er een kleine hoeveelheid ammoniak vrij. De brandweer raadde omwonenden deuren en ramen te sluiten als ze de giftige stof roken.

In Zeeland werd ook muziekfestival Klomppop eerder stilgelegd. "We geven iedereen de gelegenheid om veilig naar huis te gaan", legde de organisatie uit op Facebook.

Code Oranje

Het KNMI gaf aan het begin van de middag code oranje af voor de provincies Noord-Brabant en Limburg, met een waarschuwing voor zware onweersbuien en hagelstenen met een doorsnee van 2 tot 4 centimeter. Om 18.00 uur werd code oranje in de twee provincies afgeschaald naar code geel.

Wat moet je doen om de problemen bij extreem weer zoveel mogelijk te beperken?

  • NOS
  • NOS
  • NOS
  • NOS
  • NOS

Vorige week was er ook al veel wateroverlast in Limburg. Onder andere Meerssen werd fors getroffen. De dijkgraaf van Waterschap Limburg spreekt morgen in Den Haag met Deltacommissaris Wim Kuijken over de problemen, meldt L1.

Hitte bij marathon Leiden

Waar het op sommige plekken met bakken uit de lucht kwam, leidde elders de warmte tot problemen. Zo werden kort na het middaguur een paar lopers onwel tijdens de marathon in Leiden. Volgens een woordvoerder van de gemeente moesten ze naar het ziekenhuis voor behandeling. Geruchten dat er mensen gereanimeerd moesten worden, spreekt de gemeente tegen.

Toen lopers onwel werden, werd de hulpverlening massaal opgeschaald. Ambulances uit diverse regio's en een traumahelikopter werden ingezet. Ook de brandweer en andere hulpdiensten werden ingeschakeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl