Brabander te dronken voor apparatuur blaastest

Aangepast

Twee stappers in Geldrop bleken afgelopen nacht zo dronken dat de apparatuur van de blaastest in de war raakte. Omroep Brabant schrijft dat de politie eerst moest luchten voordat de test kon worden afgerond.

De mannen waren opgevallen doordat ze op hun bromfiets "zowat de hele rijbaan nodig hadden om op de weg te blijven", schrijft de politie op Facebook. Toen ze werden aangehouden konden ze nauwelijks blijven staan of hun bromfiets overeind houden.

Bij de blaastest op het politiebureau blies een van de mannen 4,5 keer de toegestane hoeveelheid. Toen de tweede man aan de beurt was, bleek de apparatuur ontregeld.

"Doordat in de ruimte waarin de man de ademtest onderging een zeer penetrante lucht van alcohol de overhand nam, werkte het apparaat niet meer voor de tweede man en gaf het apparaat een storing aan", schrijft de politie.

Luchten

De ruimte moest drie kwartier worden gelucht voordat de tweede man kon blazen. Hij bleek viermaal de toegestane hoeveelheid te hebben gedronken. Daarnaast had hij gereden met een ongeldig verklaard rijbewijs en identificeerde hij zich met een id-kaart die 4 jaar verlopen was.

De mannen moeten binnenkort voor de rechter verschijnen. Het rijbewijs van de eerste man is ingevorderd.

STER Reclame