Daphne van der Vaart
NOS Sport

Zes Nederlandse zeilmedailles in Medemblik

Daphne van der Vaart heeft bij de regatta in Medemblik goud gewonnen in de Laser Radial-klasse. In een spannende slotrace, die ze op haar naam schreef, hield ze Maxime Jonker achter zich.

Windsurfster Lilian de Geus steeg in de RS:X-klasse met winst in de medalrace van de derde naar de tweede plaats achter de Poolse winnares Zofia Noceti Klepacka.

Dorian van Rijsselberghe, tweevoudig olympisch kampioen in deze klasse, sloot de regatta af op de vijftiende plaats. Kiran Badloe eindigde net naast het podium. Hij werd vierde op zes punten van het brons.

Voor Annemiek Bekkering en Annette Duetz, die lang leidden in de klasse 49erFX, ging het mis in de medalrace. Het duo (zevende op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro) werd derde en zag het goud uiteindelijk naar het Britse duo Charlotte Dobson/Saskia Tidey gaan. Bekkering en Duetz moesten genoegen nemen met zilver.

"We lagen er best goed voor, maar we hebben onnodig risico genomen, waardoor we een protest kregen en een rondje moesten draaien", aldus Duetz. "Dat was echt zonde. We hadden graag willen winnen."

Het brons was ook voor een Nederlandse boot: Odile van Aanholt en Marieke Jongens eindigden op de derde plek.

Yuri Hummel eiste met het zilver in de Laser-klasse ook nog een podiumplaats op in Medemblik.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl