Lachende gezichten bij de volleybalsters na het duel met Japan
NOS SportAangepast

De lach houdt aan bij Oranje-volleybalsters in Nations League

De Nederlandse volleybalsters hebben in de Nations League weer een overwinning geboekt, dit keer op Japan. Het gastland werd in Toyota met 25-18, 25-18, 25-21 verslagen.

Japan staat twee plaatsen hoger op de wereldranglijst (zesde om achtste) en had de laatste twee onderlinge wedstrijden met 3-2 gewonnen. Nu was de ploeg echter kansloos tegen de kanonskogels van Lonneke Slöetjes en het Nederlandse blok, dat stond als een huis.

Oranje moest spelverdeelster Laura Dijkema missen vanwege een blessure, maar haar vervangster Britt Bongaerts kweet zich prima van haar taak. In set drie vocht Japan zich nog wel terug van een 18-10 achterstand, maar het eerste matchpoint van Nederland was direct raak.

Hard op weg naar finale

Na zes wedstrijden staan de Nederlandse volleybalvrouwen tweede in hun Nations League-poule van zestien. Alleen van wereldkampioen Amerika werd verloren. De beste vijf ploegen gaan samen met China naar de finale van wat voorheen de World Grand Prix was.

Nederland vervolgt de Nations League met twee speelronden in eigen land. Eerst speelt het komende week in Apeldoorn tegen Polen, Zuid-Korea en Brazilië. Een week later is Rotterdam de speellocatie en zijn de Dominicaanse Republiek, Italië en Servië de tegenstanders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl