NOS VoetbalAangepast

Steeds meer onbegrip over ontbreken Nainggolan in Belgische WK-selectie

Onbegrip Alderweireld over ontbreken Nainggolan in WK-selectie

De Belgische internationals Toby Alderweireld en Marouane Fellaini zijn verrast dat Radja Nainggolan geen deel uitmaakt van de Belgische WK-selectie. "De coach beslist en we moeten zijn keuze respecteren. Hij is de baas", zegt Alderweireld die ook aangaf zich nu op de voorbereiding voor het WK te willen richten.

Ook Fellaini, middenvelder bij Manchester United, snapt de keuze om Nainggolan thuis te laten niet. "Heel wat spelers zijn ontgoocheld, net als het Belgische publiek. Wij begrijpen het ook niet, omwille van Radja's kwaliteiten", laat hij bij VTM Nieuws weten. "Ik heb Nainggolan gezegd dat hij de beslissing moet respecteren, ook al is hij teleurgesteld."

Jammer

Oud-Ajacied Alderweireld gebruikt woorden van dezelfde strekking: "Voor hem is het heel jammer. We voelen met hem mee, maar meer kunnen wij niet doen."

AFP
Marouane Fellaini en Radja Nainggolan

Steun

Nadat bekend was gemaakt dat Nainggolan het WK zou missen, werd de middenvelder overstelpt met steunbetuigingen. "Ik heb mijn pagina's op social media niet meer geopend. Ik kan er niet meer doorheen scrollen", vertelde hij dinsdagavond in een interview.

"Het is aangenaam om zulke dingen te lezen en te horen, maar misschien is dat allemaal niet nodig. Er is nu eenmaal een keuze gemaakt", aldus de speler van AS Roma die direct na het bekendmaken van de selectie aangaf te stoppen als international.

Ook de Belgische voetbalfans hebben zich geroerd. Een groep supporters verzamelde zich dinsdag bij het gebouw van de Belgische voetbalbond (KBVB) om de terugkeer van Nainggolan in de selectie te eisen.

Daarop liet de bond in een verklaring weten dat het begrip heeft voor de kritiek op de selectie van bondscoach Roberto Martinez. Die verklaarde dat Nainggolan niet meegaat wegens "tactische redenen". Volgens Belgische media en fans zou de bondscoach echter geen raad weten met het soms rebelse gedrag van de voetballer.

"De preselectie werd niet door iedereen op applaus onthaald", aldus de verklaring van de KBVB. "Het is het beste bewijs dat de fans van de Rode Duivels gepassioneerd zijn en zich betrokken voelen bij hun team."

De bond verklaart ook volledig achter de keuze van de bondscoach te staan. "We hebben als KBVB besloten om het contract van onze bondscoach te verlengen. Dat hebben we gedaan omdat we hem de juiste persoon vinden om de Rode Duivels te leiden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl