NOS Voetbal Aangepast

Willem II presenteert Koster: winnen en attractief voetbal kan samengaan

Willem II en Koster, dat klikte vanaf het eerste moment

Adrie Koster en Willem II zijn geen onbekenden van elkaar. De nieuwe trainer was in 1986 al eens assistent en later zelfs hoofdcoach in Tilburg.

Ruim dertig jaar later, en met een rugzak vol nationale en internationale ervaringen in zijn rugzak, is Koster weer neergestreken bij zijn oude club. Vandaag werd hij gepresenteerd.

"Ik heb altijd een goed gevoel overgehouden aan deze mooie club. Er is een hele hoop veranderd in de tussentijd en dat is maar goed ook."

Jaarcontract

Koster, die onder meer werkte bij Ajax, Club Brugge, Jong Oranje, VfB Stuttgart (assistent) en de nationale ploeg van Saoedi-Arabië (assistent), tekende voor slechts een jaar. "Maar de intentie is om langer met elkaar door te gaan."

In tegenstelling tot voorganger Erwin van de Looi hoopt Koster wel een klik te krijgen met de Willem II-fans. De 63-jarige Zeeuw beseft dat daarvoor resultaat nodig is.

"Het gaat om winnen en daarnaast wil je het publiek attractief voetbal bieden. Ik denk dat dat samen kan gaan."

Mathijsen dacht al snel aan Koster

Technisch manager Joris Mathijsen ging na het aangekondigde vertrek van Van de Looi in januari op zoek naar een vervanger en kwam daarbij uit bij Koster.

"De naam van Adrie kwam vrij snel naar boven. We zijn in gesprek gegaan en het klikte vanaf het eerste moment. Hij kent Willem II hartstikke goed, heeft ervaring opgedaan op alle niveaus en denkt hetzelfde over voetbal. Dan heb je een match."

Bij Willem II komt Koster niet in een gespreid bedje terecht. Immers, de Tilburgers hebben een jasje uitgedaan op voetbaltechnisch gebied.

Topsportklimaat

Mathijsen: "De club heeft een aantal jaren geleden een omslag gemaakt en is financieel gezond geworden. Dat is wel ten koste gegaan van de technische kant."

"We zijn tegen zaken aangelopen die niet op orde waren en hebben daarin inmiddels verschillende stapjes gemaakt, zoals in de scouting en de jeugdopleiding. We willen een topsportklimaat neerzetten, dat is de afgelopen jaren een ondergeschoven kindje geweest", besluit hij.

Adrie Koster samen met technisch manager Joris Mathijsen ANP

STER reclame