Clay Haimé overleed afgelopen weekend
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Politie-onderzoek na dood 15-jarige jongen 'door choking challenge'

In Den Haag is dit weekend een 15-jarige jongen overleden, volgens zijn familie door de gevolgen van de zogenoemde choking challenge. Daarbij knijpen deelnemers hun keel af in de hoop high te worden. De politie is een onderzoek gestart.

Volgens zijn familie is Clay Haimé omgekomen door de gevolgen van de zogenoemde choking challenge, waarbij deelnemers hun keel afknijpen in de hoop er high van te worden. De politie onderzoekt onder meer de telefoon van de jongen om erachter te komen wat er is gebeurd.

De ouders van de Clay zijn ervan overtuigd dat hun zoon iets nadeed dat hij had gezien op internet. Een goede vriend van de jongen zegt tegen Omroep West dat hij nooit over het wurgspel had gesproken. "Bij deze challenge wordt ook opgeroepen om het absoluut voor jezelf te houden."

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er geen aanwijzingen zijn dat de jongen op die manier is overleden, "maar we kunnen het niet volledig uitsluiten".

Rouwadvertentie

"Veel te vroeg is op 15-jarige leeftijd door een onnozele challenge uit ons midden weggerukt onze lieve zorgzame zoon, mijn fantastische broer, onze kleinzoon, neef, geliefde vriend en sportieve judoka", staat in de rouwadvertentie die het Segbroek College op Facebook had gedeeld. De school van Clay was gisteren geopend voor een herdenking. Vandaag werd er in het derde uur geen les gegeven om nog een keer stil te staan bij zijn dood.

Vorig jaar overleed een 16-jarige jongen uit Arkel bij een wurgspel. Eerst werd gedacht aan zelfmoord, maar al snel bleek dat daar geen sprake van was. Met zijn smartphone had de jongen gefilmd wat er was gebeurd. Hij had met een badstof ceintuur om zijn nek een misstap gemaakt op een trap, waardoor hij was weggegleden en bewusteloos was geraakt.

Advertentie via Ster.nl