Getty Images

Amy Pieters heeft de derde etappe in de Baskische etappekoers Emakumeen Bira gewonnen. De renster van Boels-Dolmans versloeg in de etappe over 114,5 kilometer met start en finish in Aretxabaleta de Zweedse Amila Fählin en de Duitse Clara Kloppenburg in de eindsprint van een kopgroep van negen rensters.

De zege van Pieters was al de derde Nederlandse zege op rij in de Baskische etappekoers meetellend in de Women's WorldTour. Sabrina Stultiens (WaowDeals) was zaterdag de beste in de openingsrit, Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott) won zondag de individuele tijdrit.

Rooijakkers net niet

Pieters maakte deel uit van een kopgroep van negen rensters, die al vroeg in de etappe in de stromende regen gevormd werd.

Landgenote Paulina Rooijakkers (WaowDeals) wilde niet wachten op de sprint, reed weg uit de kopgroep en had op top van de laatste beklimming een voorsprong van veertig seconden.

In de resterende 27 kilometer werd het verschil allengs kleiner en op vier kilometer van de meet werd ze alsnog in de kraag gegrepen door haar acht vluchtgenoten.

Van Vleuten blijft leidster

Annemiek van Vleuten eindigde op 2.01 minuten in het peloton en bleef ternauwernood in het bezit van de leiderstrui. Ze hield slechts drie seconden over op haar ploeggenote Georgia Williams, die in de slotmeters een gaatje van precies vier seconden moest toestaan.

Anna van der Breggen is derde in het klassement op 13 seconden. Dinsdag wordt de vierde en laatste etappe in de Emakumeen gereden.

STER reclame