NOS WielrennenAangepast

Dumoulin hoopt op tegenwind bij 'tijdrit-racebaan'

'Racebaan' naar Rovereto niet in voordeel Dumoulin

Als Tom Dumoulin het rozetruidrager Simon Yates nog moeilijk wil maken in de Giro d'Italia, moet het dinsdag gebeuren, als de laatste tijdrit wordt verreden.

De race tegen de klok is normaal gesproken een kolfje naar de hand van de nummer twee in het algemeen klassement. Dat geldt morgen ook, al is het parcours bepaald niet in het voordeel van Dumoulin.

Racebaan

"Dit is een racebaan", zegt Dumoulin na de verkenning op de rustdag. De tijdrit gaat van Trento naar Rovereto, van noord naar zuid en 34 kilometer lang aan één stuk rechtdoor. "Niet gunstig voor mij...", aldus de titelverdediger.

"Ik denk dat Yates wel een heel slechte tijdrit moet rijden wil hij meer dan twee minuten op mij verliezen", vertelt Dumoulin, die hoopt op tegenwind.

"Als je de wind vol in je rug hebt en je gaat op je tijdritfiets liggen, rijd je vanzelf al vijftig. Dan kan ik wel 55 proberen te rijden, maar dan vallen de verschillen alsnog mee."

Verschillen

De achterstand van Dumoulin op de Brit bedraagt 2 minuten en 11 seconden. In de Giro, die tot zondag duurt, staan nog drie echte bergetappes op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl