Erwin van de Looi ANP Pro Shots
NOS Voetbal Aangepast

Van de Looi nieuwe coach Jong Oranje

Erwin van de Looi is de nieuwe coach van Jong Oranje. Hij werkte eerder als trainer bij FC Groningen en Willem II. Bij die laatste club stapte hij dit seizoen op, onder druk van de Tilburgse supporters.

Van de Looi tekent bij de KNVB een contract dat loopt tot december 2020. Bij plaatsing voor de Europese titelstrijd van 2021 wordt de verbintenis automatisch tot de zomer van dat jaar verlengd.

Van de Looi is de opvolger van Art Langeler, die directeur voetbalontwikkeling bij de KNVB is geworden.

"Trainer van Jong Oranje is een prachtige uitdaging en een aanvulling op mijn reeds opgedane ervaring in de eredivisie", zegt Van de Looi over zijn aanstelling.

"Nederland beschikt over een enorm potentieel aan talent en met hen de strijd aangaan om kwalificatie voor het EK 2019 af te dwingen geeft mij veel energie. Komende dinsdag ga ik mee naar Zuid-Amerika om het team te leren kennen zodat we in september een goede basis hebben richting de cruciale EK-kwalificatiewedstrijden."

Stand van zaken Jong Oranje

Jong Oranje speelt in september tegen concurrenten Engeland en Schotland. Groepswinnaars plaatsen zich direct voor het eindtoernooi. Daarnaast spelen de vier beste nummers twee nog play-offwedstrijden voor de laatste twee plekken van het EK. Nederland staat momenteel tweede in de poule met 11 punten uit zes wedstrijden.

STER reclame