Promes ziet van dichtbij wat Oranje deze zomer moet missen

tijd van publicatie Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Promes heeft van dichtbij gezien wat Oranje mist

Rusland raakt steeds meer in de ban van het WK voetbal. Over iets minder dan een maand barst in dat land de strijd om de wereldtitel los. Zonder Oranje. Als inwoner van Moskou, waar hij speelt voor Spartak, beseft Quincy Promes als geen ander welke happening het Nederlands elftal deze zomer zal moeten missen.

"Ze verbouwen nu alles. Grote spandoeken enzo. Ik heb van dichtbij gezien wat we gaan missen en dat is erg zuur", zegt hij op het KNVB-centrum in Zeist, waar het Nederlands elftal dezer dagen met een select groepje traint.

"Anders had ik als het ware thuis gespeeld. Maar we moeten het accepteren, we slaan een nieuwe weg in met een nieuw team. Deze trainingsstage is een kans om sterker te worden. We mogen nooit meer een eindtoernooi missen."

Quincy Promes tijdens het WK-kwalificatieduel met Luxemburg, in juni 2017 in Rotterdam Pro Shots

Bondscoach Ronald Koeman liet zondag weten vast te houden aan het 5-3-2 systeem (of 3-5-2) waarmee hij Oranje liet spelen tegen Engeland en Portugal. Binnenkort oefent Nederland opnieuw, achtereenvolgens tegen Slowakije (31 mei) en Italiƫ (4 juni).

Promes is blij met het systeem. "Bij de club spelen we er ook mee. Ik heb wat meer vrijheid als aanvaller, heerlijk. En de bondscoach weet dat hij me op meerdere posities kan gebruiken."

Blijft Promes bij Spartak Moskou?

Over vorm heeft hij niet te klagen. Promes werd in Rusland topscorer en speler van het jaar. Wil hij niet in een grotere competitie spelen? "Ik heb natuurlijk ambities. Dus als er iets moois komt, ga ik daarover nadenken."

STER Reclame