Marije
In samenwerking met
NH Nieuws
NOS NieuwsAangepast

Missie moeder slaagt: Max Verstappen bezoekt jongen met spierziekte

Op weg naar de racedemonstraties vandaag op het circuit van Zandvoort, heeft Max Verstappen vanochtend in het stranddorp een kort bezoek gebracht aan de zwaar gehandicapte Pleun (14).

Pleun had het evenement met zijn idool het liefst zelf bezocht, maar is daar vanwege een progressieve spierziekte niet toe in staat. Vandaar dat zijn moeder via sociale media een oproep deed aan Verstappen om een huisbezoek te brengen. Haar motto: 'op 500 meter afstand zit je grootste fan'.

Het bericht van Pleuns moeder werd volgens NH Nieuws veel gedeeld op sociale media en kwam ook onder ogen van het management van Verstappen. Dat regelde een kort bezoek bij de jongen thuis. Op foto's die de familie van Pleun heeft doorgestuurd, is een breed lachende jongen te zien. De bekende Formule 1-coureur zit naast hem op een stoel. "Niets. Alleen zij. Max en hij", schrijft de moeder van Pleun op Twitter.

De racedagen worden georganiseerd door een grote supermarktketen, tevens sponsor van Max Verstappen. Op de wegen naar het circuit van Zandvoort stonden veel fans vanochtend al in de file.

Advertentie via Ster.nl