Vitesse wint voor de tweede keer van FC Utrecht en plaatst zich voor de Europa League

Vitesse wint play-offs en gaat Europa in

Vitesse is dankzij een 2-1 zege bij FC Utrecht winnaar geworden van de play-offs om Europees voetbal. Daarmee plaatsen de Arnhemmers zich voor de tweede voorronde van de Europa League.

Vitesse had het eerste duel, dat afgelopen dinsdag werd afgewerkt in de GelreDome, al met 3-2 gewonnen.

De bezoekers beslisten al in de eerste helft het duel. Het balbezit was voor Utrecht, maar de doelpunten voor Vitesse.

Feest bij Vitesse na de 0-2

Na een kwartier gleed Ramon Leeuwin een voorzet van Roy Beerens in eigen doel en uit een corner van Alexander Büttner kopte Matt Miazga via doelman David Jensen en de paal raak: 0-2.

Mark van der Maarel scoorde direct na rust tegen met een pegel, maar spannend werd het ondanks een Utrechts overwicht niet meer in de Galgenwaard.