Renate Jansen en Joëlle Smits

Vrouwen FC Twente houden titelrace spannend

FC Twente houdt de titelrace in de vrouwen eredivisie spannend. De Twentse vrouwen leken lange tijd duur puntenverlies te lijden, maar trokken bij PEC Zwolle toch aan het langste eind: 5-3. Het verschil met koploper Ajax, dat met 3-0 won bij sc Heerenveen, blijft daardoor twee punten.

Esmee de Graaf zette PEC Zwolle al in de negende minuut op 1-0. Myrthe Moorrees zorgde voor de gelijkmaker, maar lang bleef die stand niet op het scorebord. Binnen een minuut bracht Babiche Roof de thuisploeg weer aan de leiding.

In de tweede helft was het van hetzelfde laken een pak. Joëlle Smits maakte gelijk, maar binnen drie minuten stond Zwolle weer aan de leiding door de tweede treffer van De Graaf. FC Twente bleef op zoek naar een doelpunt en Renate Jansen zorgde daarvoor. Binnen twee minuten scoorde zij tweemaal. Sabrina Ellouzi zorgde in blessuretijd voor de eindstand .

Ajax met moeite langs Heerenveen

De vrouwen van Ajax hadden een uur nodig om een bres te slaan in de verdediging van Heerenveen, maar toen dat eenmaal gebeurd was, lukte dat nog twee keer,

Kelly Zeeman opende de score, waarna Desiree van Lunteren en Marjolijn van den Bighelaar ook scoorden.

Komende maandag kan de beslissing vallen in de eredivisie. Dan staat FC Twente-Ajax op het programma. Als Ajax wint, prolongeert het de titel. Bij winst van FC Twente valt de beslissing op de laatste speeldag.