Blijdschap bij Wolfsburg

Wolfsburg zet grote stap richting lijfsbehoud na zege op Kiel

VfL Wolfsburg heeft zichzelf een prima uitgangspositie bezorgd in de play-offs om promotie/degradatie in Duitsland. De heenwedstrijd tegen Holstein Kiel eindigde in een 3-1 overwinning.

De landskampioen van 2009 zit al enkele jaren in zwaar weer en redde vorig seizoen het vege lijf in de play-offs tegen Eintracht Braunschweig.

Dit jaar moet Holstein Kiel, de nummer drie van de Tweede Bundesliga, verslagen worden. De Noord-Duitsers kunnen op hun beurt voor het tweede jaar op rij promoveren.

Beste papieren

Wolfsburg heeft vooralsnog de beste papieren voor een verlengd verblijf op het hoogste niveau. Divock Origi opende de score, maar Kingsley Schindler maakte gelijk.

Josip Brekalo zette de thuisploeg voor rust weer op voorsprong en in de tweede helft zorgde Yunus Malli voor de 3-1.

Jeffrey Bruma bleef het gehele duel op de bank. Paul Verhaegh en Riechedly Bazoer ontbraken wegens blessures.

Maandag staat de return in Kiel op het programma.