Boom uit Ronde van Noorwegen gezet na uitdelen van klap

Aangepast
Lars Boom ANP

Lars Boom is uit de Ronde van Noorwegen gezet. De renner van Lotto-Jumbo kreeg het tijdens de tweede etappe aan de stok met de Belg Preben Van Hecke.

De renner van Sport Vlaanderen zou vlak voor Boom hebben geremd, waardoor de Nederlander bijna viel. Boom ging vervolgens verhaal halen en deelde tot twee keer toe een klap uit.

Na de etappe, die werd gewonnen door Edvald Boasson Hagen, werd Boom uit koers genomen wegens agressief gedrag. Bovendien kreeg hij een boete van bijna 170 euro.

Van Hecke kreeg dezelfde boete wegens onsportief gedrag, maar mag wel in koers blijven.

World Cycling Stats
@wcstats
πŸ‡³πŸ‡±@lars_boom of πŸ‡³πŸ‡±@LottoJumbo_road eliminated from πŸ‡³πŸ‡΄@tourofnorway after "acts of violence" against πŸ‡§πŸ‡ͺPreben Van Hecke of πŸ‡§πŸ‡ͺ@TeamSVB #tourofnorway
5 maanden geleden

Boasson Hagen wint op verjaardag

Boasson Hagen zette zijn 31ste verjaardag luister bij door als eerste te eindigen in de straten van Asker. De Noor uit de ploeg van Dimension Data won na een rit over 146 kilometer de sprint.

Zijn landgenoot Sondre Holst Enger werd tweede en pakte de leiderstrui af van Dylan Groenewegen. De Nederlander won woensdag de eerste etappe, maar kon in de tweede rit niet meedoen om de prijzen.

Team Dimension Data
@TeamDiData
πŸ‡³πŸ‡΄#tourofnorway Edvald Boasson Hagen takes the win on his birthday and the Norwegian Constitution Day. Well done Eddy!
5 maanden geleden

STER Reclame