NOS Voetbal Aangepast

Olde Riekerink wil bij Heerenveen al zijn ervaringen samenvoegen

ANP

Jan Olde Riekerink is duidelijk over de intenties waarmee hij als hoofdtrainer bij sc Heerenveen begint: "We moeten spelen om het publiek te vermaken."

Dat strookt helemaal met de ambitie van de club, maar het is niet de enige opdracht die Olde Riekerink heeft meegekregen. "Het gaat bij Heerenveen vaak om het ontwikkelen van jonge spelers. Om die te begeleiden en op een hoger plan te brengen. Dat past bij mijn ervaring."

Ambitieuze Olde Riekerink blij en trots met Heerenveen

De geboren Hengeloër zei bij zijn presentatie blij en trots te zijn om bij Heerenveen als hoofdcoach te mogen werken. "Blij, omdat ik altijd de ambitie heb gehad om in Nederland op eredivisieniveau te kunnen trainen. Trots, omdat Heerenveen een aansprekende ploeg is, die attractief voetbal wil spelen."

Olde Riekerink, die in totaal elf jaar werkzaam was bij Ajax (jeugdtrainer van 1995-2002 en hoofd jeugdopleiding van 2007-2011), wil niet beweren dat Heerenveen met hem iets van de Ajax-school heeft binnengehaald. "Ik ben wel opgevoed met een bepaalde manier van spelen en denken, maar die denk ik samen te kunnen voegen met mijn andere ervaring."

Ervaring

De spelersloopbaan van Olde Riekerink duurde slechts zeven jaar en telde drie clubs. Hij kwam uit voor Sparta, FC Dordrecht en Telstar.

Olde Riekerink heeft wel behoorlijk wat ervaring als coach. Die deed hij op als assistent-trainer van Co Adriaanse bij onder andere FC Porto en Metallurg Donetsk. Bij AA Gent, FC Emmen en Galatasaray, waar hij begon als hoofd jeugdopleiding, was de oud-Spartaan hoofdtrainer.

Jan Olde Riekerink (midden, twee van links) als speler van Sparta ANP

STER reclame