RTV Noord
In samenwerking met
RTV Noord
NOS NieuwsAangepast

Toch weer schapen dood na garantie dat wolf niet zou terugkeren

Een veearts van het Faunafonds stelde boer Krol uit Marum gerust. Weliswaar had een wolf gisteren zeven schapen toegetakeld, maar het beest zou niet terugkomen.

In Duitsland was een wolf wel eens teruggekeerd naar dezelfde plek, maar in Nederland was dat nog nooit gebeurd. De veearts verzekerde hem daarom dat hij de overige schapen de nacht daarna niet binnen hoefde te houden.

Vanochtend bleek het advies onterecht: Krol vond vier doodgebeten beesten op zijn erf. Een vijfde schaap moest uit zijn lijden worden verlost. Een dag eerder overleefden zes dieren de aanval van de wolf niet.

Melding

Dna-onderzoek door het Faunafonds moet uitwijzen of daadwerkelijk een wolf verantwoordelijk is. De opgeroepen veearts twijfelt daar niet aan: "Dit is het werk van een roofdier."

De politie ontving bovendien gisterochtend een melding dat om 8.10 uur een wolf was gesignaleerd in De Wilp - zo'n 1,5 kilometer van Krols land.

Onvoorstelbaar hoe dit dier tekeer is gegaan/

Laurens Krol

Ook boer Krol is zeker van zijn zaak. "Een hond? Dat bestaat niet, de karkassen van de schapen zijn helemaal doorgevreten. Onvoorstelbaar hoe dit dier tekeer is gegaan," zegt hij tegen RTV Noord.

Krols vrouw Liesbeth staat verslagen te kijken: "Het is afschuwelijk. Het hart is verdwenen, dat heeft hij opgegeten. De lever, de darmen, de ribben zijn helemaal door, net een knipschaar."

De boer sluit zijn resterende schapen komende nacht alsnog op. "Als dit zo doorgaat, stop ik met de schapen. Ik wil niet elke keer dode dieren in het land vinden. Ik houd geen schapen voor destructiebedrijf Rendac."

Advertentie via Ster.nl