Gasaansluiting
NOS NieuwsAangepast

Klant hoeft 600 euro afsluitboete voor gas niet te betalen

Wie van zijn gasaansluiting af wil, hoeft de rekening voor het afsluiten daarvoor niet zomaar te accepteren. De landelijke Geschillencommissie heeft een Amsterdammer in het gelijk gesteld die zijn contract met Liander wilde opzeggen. De uitspraak kan gevolgen hebben voor andere klanten die van het gas af willen.

De man wil van contract af, omdat hij anders vaste lasten voor de aansluiting moet blijven betalen terwijl hij geen gas afneemt. Dat weghalen kost 687 euro, maar voor die kosten wil de Amsterdammer niet opdraaien. Volgens de klant kan hij prima van het gas worden afgesloten zonder dat de aansluiting uit zijn huis wordt gehaald.

Maar Liander vindt dat de aansluiting helemaal weg moet voor de veiligheid en dat de klant daaraan mee moet betalen. De Geschillencommissie is het daar niet mee eens. Liander en de klant moeten er nu samen uitkomen wat wel een redelijk bedrag is. Volgens een eigen berekening van de klant is dat 138 euro, namelijk 1 jaar vaste lasten.

Er zijn nu nog ruim 7 miljoen gasaansluitingen in Nederland. Het kabinet wil voor 2050 dat alle huizen in Nederland van het gas af zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl