Tejay van Garderen AmgenTOC

Van Garderen slaat toe in tijdrit Ronde van Californië

time icon Aangepast

Tejay van Garderen heeft de vierde etappe van de Ronde van Californië op zijn naam geschreven. De Amerikaanse renner met Nederlandse roots van BMC zette de beste tijd neer in de tijdrit en veroverde ook de leiderstrui.

De etappe ging van San José naar Morgan Hill en telde 34,7 kilometer. Van Garderen noteerde een tijd van 40.47,33 en bleef ploeggenoot Patrick Bevin 7 seconden voor. Tao Geoghegan Hart van Team Sky volgde op liefst 32 seconden.

Klassement

Van Garderen nam door de tijdritzege ook de leiding in het klassement over van Egan Bernal (Sky), die meer dan een minuut moest toegeven. Bernal volgt nu op 23 seconden van klassementsleider Van Garderen. "Ik ben heel blij dat ik dit heb kunnen doen vandaag", zei Van Garderen na afloop. "Ik had het eigenlijk niet beter kunnen wensen."

De Nederlander Antwan Tolhoek stond na drie etappes vierde in het klassement, maar zakte ver weg na de tijdrit. De renner van Lotto-Jumbo was ruim drie minuten langzamer dan Van Garderen en vindt zichzelf nu terug op de dertiende plaats in het klassement.

Vijfde etappe

Morgen gaat de Ronde van Californië verder met een vlakke etappe van Stockton naar Elk Grove over 176 kilometer.

STER Reclame