Ajax treft Sturm Graz of PAOK Saloniki in Champions League

Aangepast
Ajax-trainer Erik ten Hag ANP

Ajax heeft door de Europa League-winst van Atlético Madrid iets meer duidelijkheid gekregen over de eventuele tegenstander in de tweede voorronde van de Champions League.

Sturm Graz uit Oostenrijk of het Griekse PAOK Saloniki zal op 19 juni aan Ajax gekoppeld worden. Op die dag is de loting. Op 24/25 juli (heenwedstrijd) en op 31 juli (terugwedstrijd) worden de duels in de tweede voorronde afgewerkt.

Als Ajax die ronde weet te overleven, moeten nog twee rondes worden overleefd om de groepsfase van de Champions League te bereiken.

AFC Ajax
@AFCAjax
In de 2e voorronde van de #UCL kan #Ajax nog ✌️ ploegen treffen ⤵️ 🇦🇹 Sturm Graz 🇬🇷 PAOK Saloniki Loting 🔜 19 juni!
8 maanden geleden

PSV maar één kwalificatieronde

Landskampioen PSV heeft het wat dat betreft veel minder zwaar. De Eindhovenaren hoeven slechts één kwalificatieronde te spelen. Dat komt mede door de sportieve prestatie van Liverpool.

Door de vierde plaats voor Liverpool in de competitie hebben beide finalisten van de Champions League zich nu al via de eigen competitie geplaatst voor het toernooi van komend seizoen. Ook de andere finalist Real Madrid is namelijk al zeker van deelname.

Hierdoor schuift de kampioen van Tsjechië nu door van de play-offronde naar de groepsfase en mag PSV in plaats van de kampioen van Tsjechië instromen in de play-offronde.

Feyenoord hoopte op Marseille

De zege van Atlético Madrid was overigens slecht nieuws voor Feyenoord. De Rotterdammers zouden bij een overwinning van Olympique Marseille zicht houden op rechtstreekse kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League. Dat is nu van de baan, Feyenoord begint in de derde voorronde.

STER Reclame