Geblesseerde De Jong neemt gretig pinchhitter-rol van Dost over

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Klein groepje internationals bouwen voorzichtig aan het 'nieuwe Oranje'

Op een tweedaagse trainingsstage in Zeist, waar enkele spelers uit de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman samen met spelers van Jong Oranje bij elkaar zijn, wordt er voorzichtig gebouwd aan het nieuwe Oranje.

Nu Bas Dost ervoor heeft gekozen niet meer voor het Nederlands elftal uit te willen komen, is er een belangrijke positie vrijgekomen bij Oranje, die van pinchhitter.

De Jong en Weghorst

PSV-spits Luuk de Jong ziet zichzelf graag in die rol. "Ik weet hoe de verhoudingen waren, dat Bas de pinchhitter was", vertelde hij na de eerste trainingsdag in Zeist. 's Avonds werd bekend dat hij moest afhaken, maar dat verandert zijn gedachte over zijn 'nieuwe rol' niet.

"Nu heb je met (Wout, red.) Weghorst en mij ook twee jongens die dat kunnen. Ik snap dat de trainer op die manier naar ons kijkt. Het liefst speel je altijd in de basis, maar als je zo'n rol krijgt is dat ook geweldig."

Later op de dag moet De Jong noodgedwongen het trainingskamp verlaten. Hij heeft nog te veel last van een gebroken teen, opgelopen in de kampioenswedstrijd tegen Ajax.

Naast De Jong moesten Steven Bergwijn en Bart Ramselaar al eerder afhaken bij Oranje. PSV-aanvaller Bergwijn heeft een knieblessure en verliet woensdag het trainingskamp. Ramselaar, middenvelder van PSV, heeft nog te veel last van een hersenschudding, opgelopen in het duel met FC Groningen.

Toekomst

Aan het begin van vorig seizoen trokken meerdere clubs aan De Jong, maar bleef hij op laatste moment toch bij PSV. Of de spits ook komend seizoen nog in Eindhoven onder contract staat, weet hij niet.

OnsOranje
@OnsOranje
Arme Wout 😂
8 maanden geleden

"Ik heb nog geen idee. Er is zeker interesse van andere clubs. Als er iets moois komt wat bij mij past, zou ik dat zeker overwegen, maar ik heb het heel erg naar mijn zin bij PSV. Het is niet dat ik weg moet, dat zeker niet."

Het vertrek van technisch directeur Marcel Brands naar Everton kan wellicht nog iets opleveren voor De Jong, grapt de spits. De Jong heeft een goede band met Brands en wie weet werken de twee binnenkort weer samen. "Misschien kan hij mij naar Everton halen", zegt hij met een knipoog.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De Jong neemt gretig pinchhitter-rol van Dost over

Vilhena

In het 'nieuwe Oranje' lijkt er ook een rol weggelegd voor Feyenoorder Tonny Vilhena. De jonge middenvelder speelde onlangs een sterke wedstrijd tegen Portugal in een rol als linksback in een systeem met vijf verdedigers. Zelf twijfelt hij nog wel een beetje.

"Dit is weer een nieuwe start en iedereen moet weer laten zien dat ze erbij horen. En dat geldt ook voor mij."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Vilhena: Iedereen moet het weer laten zien

STER Reclame