AFP
NOS WielrennenAangepast

Yates wint weer en pakt paar tellen op Dumoulin

Simon Yates heeft de elfde etappe in de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. De drager van de roze trui hield na 156 kilometer in een schitterende finale Tom Dumoulin twee seconden achter zich.

Hij pakte ook nog vier bonificatieseconden en heeft nu in het algemeen klassement een voorsprong van 47 seconden op de Nederlander.

Kasseistroken

Onderweg van Assisi naar Osimo moesten twee bergjes van de derde en een van de vierde categorie bedwongen worden. Nadat een vlucht van vijf man op zeven kilometer van de meet was beëindigd, volgde een prachtige finale, met twee oplopende kasseistroken (maximaal 16%) in Osimo.

Al meteen bij het begin van de eerste strook ging Zdenek Stybar op de pedalen staan en Tim Wellens sprong met hem mee. Het duo pakte tien seconden, waarna Stybar op de tweede strook moest lossen.

Tweede ritzege Yates

Wellens droomde van z'n tweede ritzege, maar werd gepasseerd door de ontketende Yates. Achter de rozetruidrager maakte Dumoulin zich los uit een groepje met achtervolgers en hij ging op de steile Via Olimpia op jacht naar de Brit.

Die hield knap stand en boekte zo zijn tweede ritzege in deze Giro. Dumoulin werd op 0.02 tweede, Pinot verloor 0.08, Aru 0.21 en Froome 0.40. Dankzij tien seconden bonificatie liep Yates in het klassement nog wat meer uit op de rest.

  • NOS
    Toptien etappe 11
  • NOS
    Algemeen klassement na etappe 11

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl