NAC Breda heeft gedroomde trainer Van der Gaag binnen

Aangepast
ANP Pro Shots

Mitchell van der Gaag is de nieuwe trainer van NAC Breda. De 46-jarige Van der Gaag, die zijn contract bij Excelsior niet wilde verlengen, tekende vandaag voor twee jaar. "Ik ben enorm blij en trots dat ik hier vandaag mag zitten. Ik kan niet wachten tot we gaan beginnen", zei Van der Gaag bij zijn presentatie.

"Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging, hoewel ik het bij Excelsior nog naar m'n zin had. Ik was in gesprek met een club uit het buitenland, maar toen NAC kwam, was het voor mij vrij snel duidelijk wat ik wilde", aldus de trainer.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van der Gaag tekent bij NAC: we gaan heel hard werken
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"NAC is bovendien een club die volop in beweging is, waar altijd 20.000 supporters op de tribune zitten en heeft goede faciliteiten. Dus de keuze was snel gemaakt."

Doelstelling: elk jaar stukje beter

De opdracht voor Van der Gaag is om het beter te doen dan het afgelopen seizoen. "NAC heeft zich gehandhaafd zonder play-offs en dat is een topprestatie voor deze club. Ik kan niets garanderen, alleen dat we heel hard gaan werken."

Van der Gaag wordt in Breda herenigd met technisch directeur Hans Smulders, die hem in 2015 ook aanstelde bij FC Eindhoven. Dat was een belangrijke reden voor de trainer om voor NAC te kiezen.

"Ik werk hier met mensen waar ik al eens mee gewerkt heb. Dat gaat in goede tijden vaak vanzelf, maar ook in mindere tijden moet je op elkaar kunnen bouwen", aldus Van der Gaag.

De trainer kan in Breda ook profiteren van de samenwerking met Manchester City. De landskampioen uit Engeland is een van de rijkste clubs ter wereld en gebruikt NAC om jonge talenten te stallen. "Ik vind de samenwerking met City interessant, omdat het een club is waar alles mogelijk is. Je kunt gebruikmaken van hun kennis."

Portugal, Cyprus, Nederland

Van der Gaag begon zijn trainerscarrière in Portugal waar hij na zijn spelersloopbaan het tweede elftal van Maritimo Funchel onder zijn hoede kreeg. Nadat Carlos Carvalho in september 2009 ontslag had genomen, werd hij doorgeschoven naar het eerste elftal.

Een jaar later kreeg hij zelf zijn congé en richtte Van der Gaag zich op het behalen van zijn trainersdiploma's. Toen deze binnen waren was hij werkzaam voor Belenenses en het Cypriotische Aradippou.

In 2016 maakte Van der Gaag de overstap naar Excelsior waar hij met een zeer bescheiden budget de club relatief eenvoudig in de eredivisie hield.

NAC besloot onlangs de samenwerking met trainer Stijn Vreven niet voort te zetten.

STER Reclame