Prins Harry en Meghan Markle EPA

De vader van Meghan Markle, de aanstaande van de Britse prins Harry, komt zaterdag niet naar hun huwelijk, meldt entertainmentsite TMZ. Hij zou een hartaanval hebben gehad, maar de belangrijkste reden zou zijn dat hij zijn dochter en de Britse koninklijke familie niet in verlegenheid wil brengen.

Kensington Palace wil het bericht niet bevestigen, maar vraagt wel om begrip voor wat wordt omschreven als een "moeilijke situatie".

Het was de bedoeling dat Thomas Markle zijn dochter bij de huwelijksvoltrekking zou begeleiden. Maar vorige week ontstond er gedoe omdat hij zich had laten fotograferen terwijl hij zijn pak voor de bruiloft kreeg aangemeten, foto's waarvoor hij zich liet betalen.

Ter verklaring voert hij aan dat hij op allerlei manieren in beeld is gekomen sinds Meghan een relatie heeft met prins Harry, en dat hij daar vaak niet goed vanaf komt. Hij wilde dit keer zelf de regie houden, maar heeft daar spijt van, zegt hij.

Negatief beeld

Bovendien zou hij vorige week een hartaanval hebben gehad, maar hij was vertrokken uit het ziekenhuis om toch bij het huwelijk te kunnen zijn. Het was de bedoeling dat hij ook door koningin Elizabeth zou worden ontvangen.

De halfzus van Meghan, Samantha, neemt op Twitter de verantwoordelijkheid voor de fotosessie van hun vader. Ze had hem gesuggereerd om "positieve foto's" te laten maken, schrijft ze, omdat de media ten onrechte een negatief beeld van hem neerzetten. Zijzelf heeft overigens geen goed contact met Meghan en zal ook niet bij de bruiloft aanwezig zijn.

STER reclame