Van Persie knoopt er nog een seizoen aan vast

Aangepast
Robin van Persie maakt de 2-0 in de bekerfinale tegen AZ ANP

De mistsluier die Robin van Persie de voorbije weken had opgetrokken omtrent de mogelijke voortgang van zijn carrière, heeft hij resoluut weggenomen. Hij heeft Feyenoord laten weten dat hij er nog een jaartje aan vastknoopt.

Van Persie kwam in januari terug naar De Kuip. Zijn contract bij Fenerbahçe werd ontbonden zodat hij dit seizoen kon afmaken bij Feyenoord. Hoewel Van Persie lang niet altijd fit was, bewees hij toch zijn waarde. Zo scoorde de 34-jarige aanvaller in de bekerfinale, die Feyenoord met 3-0 won van AZ.

Zo duurt de toch al imposante carrière van Van Persie nog een seizoen langer. Van Persie begon als pupil van vijf jaar oud bij Excelsior. Bij die club is inmiddels een tribune naar hem vernoemd. Als tiener werd Van Persie door Feyenoord weggeplukt en in februari 2002 maakte Het Legioen in De Kuip voor het eerst kennis met Van Persie.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Persie na bekerfinale: 'Het liefst speel ik tot mijn veertigste'

In Engeland speelde hij voor Arsenal (2004-2012) en Manchester United (2012-2015). Bij beide ploegen werd hij topscorer van Engeland en met United veroverde hij in 2013 de landstitel. In 2015 tekende Van Persie een contract bij Fenerbahçe in Turkije.

Vorig jaar speelde Van Persie zijn 102de en voorlopig laatste interland met Oranje. Nederland verloor in de mislukte WK-kwalificatie toen van Frankrijk met 4-0. Succes kende Van Persie ook met Oranje want op de WK's van 2010 en 2014 eindigde het team respectievelijk als tweede en derde.

STER Reclame