Ook in Rome moet Haase alles uit de kast halen

Aangepast
Robin Haase EPA

Op zijn soepele zege van vorige week op Hyeon Chung na, gaat bij Robin Haase dit gravelseizoen niets vanzelf. Ook de eerste ronde van het masterstoernooi van Rome is met grote pieken en dalen verlopen, maar de Hagenaar is wel door naar de volgende ronde.

Hij versloeg de Rus Daniil Medvedev - ook geen liefhebber van gravel - met 3-6, 6-4, 6-1 en kan zich opmaken voor een duel met Tomas Berdych of Denis Shapovalov. Het is Haase's tweede overwinning van het gravelseizoen tegenover vier nederlagen (bijna allemaal zware driesetters).

Enorm wisselvallig

Lange tijd leek er een vijfde nederlaag bij te komen, maar dankzij zijn vechtlust en beweeglijkheid wist Haase aan het eind van de tweede set het duel eindelijk te kantelen en de wisselvalligheden uit zijn spel te halen. Toen dat gelukt was, had hij geen kind meer aan Medvedev.

Robin Haase
@robin_haase
What is happening? Tennis balls all over Rome?! #weareback
5 maanden geleden

Haase begon de wedstrijd met een break, maar verloor daarna vier van zijn vijf servicebeurten. Na vijftien punten op rij te hebben verloren, stond hij ook in de tweede set een break achter, om vervolgens weer drie games op rij te winnen.

Roland Garros

Als Haase deze week voortijdig wordt uitgeschakeld in Rome vertrekt hij naar Hilversum om mee te doen aan het demonstratietoernooi Melkhuisje Masters ter voorbereiding op Roland Garros, dat volgende week zondag begint.

STER Reclame