In het noorden en oosten hebben felle onweersbuien geleid tot veel overlast. In Oude Pekela en Winschoten heeft de brandweer de handen vol. Volgens Waterschap Hunze en Aa's is er plaatselijk 60 millimeter regen gevallen; net zoveel als normaal in de hele maand mei valt.

Ook in Drenthe heeft het hard geregend. Op sommige plaatsen is in korte tijd tussen de 30 en 50 millimeter water gevallen. Dat leidde op een aantal plaatsen tot overlast:

Noodweer in Noord-Nederland: regen, heel veel regen

Het KNMI waarschuwde gistermiddag al met code geel voor stevige onweersbuien in Gelderland, Flevoland, Overijssel, Friesland, Drenthe, Groningen en op de Waddeneilanden. Die waarschuwing is in de avond ingetrokken.

In Drenthe lijkt de meeste neerslag te zijn gevallen. In Assen en Rolde liepen straten onder. Auto's kwamen op sommige plekken decimeters diep in het water te staan en konden soms niet meer starten.

Bij attractiepark Drouwenerzand in de Drentse gemeente Borger-Odoorn stonden automobilisten tot hun knieën in het water.

In Assen bezweek het dak van een autobedrijf onder de grote hoeveelheid water die in korte tijd naar beneden kwam.

Ingestort dak bij autobedrijf in Assen Persbureau Meter

De meldkamer in Drenthe heeft zijn handen vol aan de meldingen van wateroverlast door het extreme weer. De Veiligheidsregio geeft het advies om het noodnummer 112 alleen te bellen als er sprake is van een noodsituatie.

Op de provinciale weg N33 tussen Assen en Delfzijl was de wateroverlast ook groot, zo laat een filmpje op Twitter zien. Sommige automobilisten durfden niet verder te rijden.

STER reclame