Dejan Lovren viert zijn goal voor Liverpool
NOS VoetbalAangepast

Liverpool biedt PSV kortere route naar Champions League

De ogen van PSV waren zondag gericht op Engeland en dan met name Liverpool. Zouden 'The Reds' namelijk de vierde plaats in de Engelse competitie veiligstellen, dan zou PSV in augustus in de play-offronde van de Champions League mogen instromen en niet in de derde voorronde hoeven te beginnen. En zo geschiedde.

Liverpool versloeg Brighton & Hove Albion met 4-0 en werd daarmee vierde. Een gelijkspel was ook voldoende geweest, maar bij verlies en bij gelijktijdige winst van Chelsea bij Newcastle United zou Chelsea vierde worden en PSV niet profiteren.

Verlies voor Chelsea

Mohamed Salah, Dejan Lovren, Dominic Solanke en Andrew Robertson bezorgden de ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum de winst op Brighton, waar oud-PSV'ers Davy Pröpper en Jürgen Locadia in de basis stonden.

Mohamed Salah scoorde ook voor Liverpool

Door goals van Dwight Gayle en Ayoze Pérez (twee keer) verloor Chelsea op de laatste speeldag met 3-0 van Newcastle. De 'Blues' moeten daardoor genoegen nemen met de vijfde plaats en deelname aan de Europa League, evenals nummer zes Arsenal.

PSV een ronde verder

Door de vierde plaats voor Liverpool hebben beide finalisten van de Champions League zich nu al via de eigen competitie geplaatst voor het toernooi van komend seizoen. Ook de andere finalist Real Madrid is namelijk al zeker van deelname.

Hierdoor schuift de kampioen van Tsjechië nu door van de play-offronde naar de groepsfase en mag PSV in plaats van de kampioen van Tsjechië instromen in de play-offronde.

Andrew Robertson (l) en Virgil van Dijk (r)

De verschuiving heeft als voordeel dat PSV niet op 7 of 8 augustus, maar pas twee weken later op 21 of 22 augustus begint aan het Europese seizoen. Daarnaast is de Nederlandse kampioen bij verlies in de play-offronde zeker van deelname aan de groepsfase van de Europa League.

Tottenham Hotspur hield twee punten boven Liverpool maar net de derde plaats in handen. De Spurs wonnen met 5-4 van Leicester City. Door een 2-1 nederlaag tegen Stoke City degradeerde Swansea City.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl