De Graafschap houdt zicht op eredivisie na spektakelstuk

't Geet hier spoken, waarschuwde een enorm spandoek voor aanvang van De Graafschap - Telstar. Er bleek geen woord aan gelogen. Toen na negentig minuten het stof was opgetrokken stond er een 4-2 zege voor de thuisploeg op het scorebord.

Een geflatteerde overwinning, in de zin dat het verschil tussen beide ploegen groter was dan twee doelpunten doet vermoeden.

De Graafschap, dat een 3-2 nederlaag uit de eerste ontmoeting moest wegpoetsen, ging stormachtig van start. In de vierde minuut schoot Lars Nieuwpoort de 1-0 binnen, nadat Telstar-verdediger Jasper Van Heertum een hoekschop zwak verwerkte.

Dominant De Graafschap

In de rug gesteund door die vroege treffer, legde De Graafschap de tegenstander zijn wil op. Halverwege de eerste helft vertaalde Youssef El Jebli het Doetinchemse overwicht naar een grotere voorsprong. De 25-jarige middenvelder kopte raak uit - opnieuw - een hoekschop van Daryl van Mieghem.

De spelers van De Graafschap zijn uitzinnig na de 1-0 van Nieuwpoort tegen Telstar

Toen de superboeren ook na rust de betere ploeg waren, werd duidelijk dat Telstar iets bijzonders nodig had om niet kansloos ten onder te gaan op De Vijverberg. Een heerlijke vrije trap à la Cristiano Ronaldo die binnen zwabbert, bijvoorbeeld.

En laat er in Velsen nou net een specialist op dat gebied onder contract staan in Mohamed Hamdaoui. Met een fraaie knal liet de buitenspeler doelman Filip Bednarek kansloos: 2-1.

Oude liefde roest wel

De opleving bleek echter van korte duur. De Graafschap ging door waar het gebleven was en bracht de marge al snel weer op twee, Fabian Serrarens tikte binnen nadat Van Mieghem over de bal heen maaide: 3-1.

Saillant detail: de aanvaller speelde tot afgelopen zomer in Velsen Zuid, bij de tegenstander van zondag.

Weer kwam Telstar uit het niets terug. Na een zwakke terugspeelbal van Bart Straalman werd onderschept, waarna Bednarek Hamdaoui neerlegde in het strafschopgebied. Andrija Novakovich maakte geen fout vanaf elf meter (3-2).

Het laatste woord was echter aan Van Mieghem. De buitenspeler zocht Anthony van den Hurk, maar zag zijn voorzet bij de tweede paal binnen vallen: 4-2.

Een nieuw gelukje voor Telstar bleef uit, waardoor De Graafschap zich mag gaan opmaken voor de finale van de play-offs om promotie/degradatie. Roda JC of Almere City FC is daarin de tegenstander.