Neymar op de tribune bij de Franse bekerfinale
NOS VoetbalAangepast

Gaat Neymar komende zomer opnieuw het transferrecord breken?

222 miljoen euro. Zoveel betaalde Paris Saint-Germain begin augustus voor Neymar. Het bedrag was meer dan een verdubbeling van het vorige record: Manchester United had in 2016 ruim 105 miljoen aan Juventus betaald voor Paul Pogba.

De investering van honderden miljoenen euro's diende maar één doel: winst van de Champions League. Tien maanden later kunnen de Qatarese clubeigenaren de balans opmaken. De conclusie zal zijn dat de komst van de Braziliaanse aanvaller nog niet tot het gewenste resultaat heeft geleid.

PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi heeft het zwaar tijdens het Champions League-duel met Real Madrid

Paris Saint-Germain werd zoals gebruikelijk landskampioen, won de twee nationale bekers en de supercup, maar het Europese avontuur was begin maart al voorbij. Real Madrid was in de achtste finales te sterk.

Daar was Neymar al niet meer bij: de Braziliaan liep eind februari een breukje in zijn voet op, miste de return tegen de Madrilenen en moest in eigen land een operatie ondergaan.

Februari 2018: Neymar raakt geblesseerd aan zijn voet

Hoewel de 'tegenvallende' prestaties Neymar dus nauwelijks aan te rekenen zijn, maakt de Parijse clubleiding zich wel zorgen over de problemen buiten het veld.

Al snel na de komst van Neymar doken in de Franse pers de eerste verhalen op over irritaties in de kleedkamer van Paris Saint-Germain. Geen defensieve verantwoordelijkheid, twee eigen medische begeleiders, zijn eigen merk in plaats van clubkleding. Zijn ploeggenoten zouden klaar zijn met de sterallures van de Braziliaan.

Real Madrid

Grote vraag is nu of Neymar ook na komende zomer in Parijs speelt. Spaanse media schrijven al wekenlang dat de Braziliaan in de zomer overstapt naar Real Madrid. De Spaanse club zou zelfs het recordbedrag van 260 miljoen euro willen betalen.

Volgens de doorgaans goedgeïnformeerde Madrileense sportkrant Marca weet Real Madrid dat de Braziliaan graag terugkeert naar Spanje. Trainer Zinedine Zidane weigerde afgelopen week in te gaan op de mogelijke transfer.

"Pas na de finale van de Champions League ga ik over zulke dingen praten met de clubleiding", zei de Fransman. "Ik heb nu geen idee of ze onderhandelen met Neymar."

Charme-offensief

Zaterdag probeerde de Braziliaan alle verhalen de kop in te drukken. De veelbesproken aanvaller paaide de fans door op Twitter een foto van zichzelf in het shirt van de Parijse topclub te plaatsen.

"Ik ben er trots op het nieuwe shirt te dragen en jullie vreugde te blijven geven", luidde de begeleidende tekst.

Los van alle transfergeruchten maakt Neymar zich allereerst druk over zijn blessure. Hij hoopt op tijd fit te zijn voor het wereldkampioenschap in Rusland, half juni.

De Braziliaanse aanvaller moet naar eigen zeggen niet alleen in fysiek opzicht herstellen van zijn voetblessure, maar ook mentaal. "Ik ben nu nog bang dat die blessure terugkomt", vertelde hij deze week. "Die angst moet zo snel mogelijk uit mijn hoofd als ik op het WK top wil zijn."

Op schema ligt hij wel. Neymar sluit zondag weer aan bij de groepstraining van Paris Saint-Germain. Als alles meezit kan de Braziliaan volgende week misschien weer een paar minuten maken in de laatste competitiewedstrijd tegen Caen.

Dat zou zomaar eens zijn 'adieu PSG' kunnen betekenen. Maar 'hallo Rusland'.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl