Utrecht viert de 1-0

FC Utrecht wankelt tegen Heerenveen, maar bereikt finale play-offs

FC Utrecht heeft zich door een 2-1 zege op sc Heerenveen geplaatst voor de finale van de play-offs om Europees voetbal. De eerste wedstrijd in Heerenveen was geëindigd in 4-3 voor de Friezen. Utrecht gaat door op basis van uitdoelpunten.

In een vermakelijke eerste helft waren de beste kansen voor Utrecht en had de thuisploeg een strafschop verdiend na hands van oud-FC Utrecht-speler Dave Bulthuis. Met een mooie volley opende Rico Strieder toch de score voor de thuisploeg.

Na rust gebeurde er tot de 2-0 van Mark van der Maarel weinig. De linksback timede beter dan de lange Daniel Höegh en kopte raak uit een voorzet van Sean Klaiber.

Na de 2-1 van invaller Marco Rojas in de 78ste minuut werd het weer spannend. Jizz Hornkamp, spits van Jong Heerenveen, en Denzel Dumfries lieten de Utrechters sidderen, maar het bleef 2-1.

Utrecht moet het in de finale opnemen tegen Vitesse, dat tweemaal te sterk was voor ADO Den Haag.

Martin Hansen moet per brancard van het veld

Dat de spanning in de slotfase ook op het veld te voelen was, had FC Utrecht-verdediger Mark van der Maarel ook door. De maker van het tweede Utrechtse doelpunt: "Je weet dat ze dan gaan komen en je weet dat hij dan kan vallen."

Vooral van de kans van Dumfries, die rakelings langs de kruising kopte, schrok Van der Maarel "zich de klere eigenlijk".

"Ik was blij dat die er naast ging. Daarna moesten we met man en macht alles tegenhouden en dat is uiteindelijk gelukt."