Renate Jansen en Joëlle Smits

Vrouwen FC Twente blijven na zege in spoor Ajax

De vrouwen van FC Twente blijven in het spoor van koploper Ajax. De kampioen van 2016 was met 5-2 te sterk voor de Eindhovense vrouwen.

Door de overwinning nadert Twente koploper Ajax, dat vandaag niet hoefde te spelen, tot op twee punten. PSV blijft door het verlies laatste in de kampioensgroep.

Lange tijd leek de wedstrijd met 0-0 de rust in te gaan, maar twee goals binnen twee minuten brachten daar verandering in. Eerst zette Sara Yuceil de gasten op 0-1, maar al snel scoorde Ashleigh Weerden de gelijkmaker voor Twente.

Smits scoort twee keer

In de tweede helft vielen de doelpunten als rijpe appelen. Via Joëlle Smits en Renate Jansen liep Twente uit naar 3-1. PSV sputterde via Nadia Coolen nog even tegen, maar via nogmaals Smits en Myrthe Moorrees werd het 5-2.

In het andere duel van de avond was sc Heerenveen met 3-0 te sterk voor PEC Zwolle. De doelpunten kwamen op naam van Tiny Hoekstra, Fenna Kalma en Dana Philippo.