Eljero Elia
NOS VoetbalAangepast

Koeman haalt Elia en Kongolo terug bij Oranje

Bondscoach Ronald Koeman heeft dertig spelers opgenomen in de voorselectie voor de vriendschappelijke interlands tegen Slowakije (31 mei) en Italië (4 juni).

Eljero Elia (Istanbul Basaksehir) en Terence Kongolo (Huddersfield Town) zijn voor het eerst opgenomen door Koeman. Ook Ruud Vormer (Club Brugge) en Steven Bergwijn (PSV) kregen een uitnodiging. Zij zaten de vorige keer ook al bij de voorselectie, maar vielen af voor de oefenduels met Engeland (0-1) en Portugal (3-0).

Behalve de als international gestopte Bas Dost zijn de verdedigers Jeffrey Bruma (VfL Wolfsburg), Karim Rekik (Hertha BSC), Timothy Fosu-Mensah (Crystal Palace) en Kenny Tete (Olympique Lyon) er nu niet bij.

Dumfries en Bacuna in beeld

Omdat veel internationals de komende weken nog verplichtingen hebben met hun clubs, stuurde bondscoach Koeman ook uitnodigingen naar potentiële internationals voor deelname aan de trainingsstages op 16/17 mei en 20/21/22 mei.

Koeman wil Jong Oranje-spelers Denzel Dumfries (sc Heerenveen), Juninho Bacuna (FC Groningen), Kevin Diks, Justin Bijlow (Feyenoord), Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan (AZ) en Bart Ramselaar (PSV) graag aan het werk zien. Of Dumfries bij de trainingsgroep aansluit, is nog wel afhankelijk van de verrichtingen van sc Heerenveen in de play-offs.

Internationals die kort voor de stages nog actief zijn met hun club, zullen pas later aansluiten. Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, die op 26 mei in Kiev met Liverpool nog aantreden in de finale van de Champions League, zullen zich als laatsten melden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl