Twee supporters moesten door stewards van het veld gehaald worden
NOS VoetbalAangepast

FC Twente wil levenslang stadionverbod voor raddraaiers

FC Twente wil enkele supporters die zich tijdens de thuiswedstrijd tegen NAC Breda misdroegen een levenslang stadionverbod opleggen.

De laatste wedstrijd van het seizoen, afgelopen zondag, moest twee keer worden stilgelegd vanwege vuurwerk. Ook werd er geweld gebruikt tegen stewards en betraden twee supporters het veld. "Het enige wat ons te doen staat is de verantwoordelijke individuen keihard aanpakken", zegt Twente-directeur Erik Velderman.

Na bestudering van camerabeelden zijn er tien supporters die betrokken waren bij de ongeregeldheden in beeld bij de club en politie. Zij kunnen een zware straf verwachten. "We willen hen gewoon niet meer in ons stadion hebben. Een aantal van hen zal een levenslang stadionverbod krijgen als het aan ons ligt."

Rookbommen bij Twente-NAC Breda, duel even stilgelegd

Onderzoek

De politie is ook een strafrechtelijk onderzoek gestart naar aanleiding van de incidenten van afgelopen zondag. De identiteit van de twee supporters die het veld betraden en stewards belaagden is inmiddels bekend.

FC Twente degradeerde dit seizoen na 34 jaar uit de eredivisie. "Natuurlijk hebben wij er begrip voor dat er veel emotie is na dit verschrikkelijke seizoen. Die voelen we zelf ook. We weten ook dat niet iedereen daar op dezelfde manier uiting aan geeft", aldus Velderman. "Maar wat er zondag is gebeurd, dat kunnen we nooit accepteren."

De club wil ook de schade die het vuurwerk heeft veroorzaakt aan het veld, zo'n 2000 euro, verhalen op de verantwoordelijken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl