NOS WielrennenAangepast

Dumoulin baalt een beetje: ik had om de winst willen sprinten

Dumoulin baalt een beetje: had om de winst willen sprinten

Tom Dumoulin heeft de eerste test bergop, of zoals hij het zelf noemt: "heuvelop", goed doorstaan. Hij finishte net buiten de toptien en verloor nauwelijks tijd op zijn concurrenten. Hij won zelfs 17 seconden op Chris Froome.

Maar toch baalt de nummer twee in het algemeen klassement van de Giro d'Italia een beetje. "Qua klassement: prima, maar ik had graag echt voor de overwinning mee willen sprinten."

Dat lukte niet, want Tim Wellens was duidelijk de sterkste op de steile slotklim met stukken van 13%. Dumoulin deed in de laatste meters niet meer mee om de zege, en dat wijt hij aan zichzelf. "Ik moest vol in de ankers op 500, 600 meter voor de streep: mijn eigen schuld. Ik probeerde uit de wind te blijven zitten en toen kwam ik in de verdrukking."

Die manoeuvre kostte hem de kans om mee te doen om de zege. "Tegen een goede Wellens had ik het heel moeilijk gehad, hoor. Maar dan had ik in ieder geval meegedaan."

Zwaar en lastig

In het klassement deed Dumoulin dus wel goede zaken. Hij won 17 seconden op Froome, en verloor alleen tijd op Wellens en Simon Yates, die vier tellen voor de Limburger over de streep kwamen.

Het tijdsverlies van de Brit zegt Dumoulin nog weinig. "Ik weet dat dit soort aankomsten mij goed liggen en Froome iets minder", aldus de titelverdediger, die blij is dat hij sinds vandaag weer op Italiaanse bodem mag koersen.

"Het was zwaar. Een lastige rit. En mijn zitvlak heeft wel wat te verduren op deze wegen, maar ik ben echt blij om weer in Italië te zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl